Jahody v medu



Pokud Vám klasická marmeláda přijde obyčejná

Hodnocení

Budete potřebovat:

Jahody1kg
Cukr500g
Med1litr
Lžičku kyseliny citrónové

Zavařovací sklenice

Na jahody v medu budeme potřebovat 1kg jahod, 500g cukru, 1 litr medu a lžičku kyseliny citronové.

1.

Cukr svaříme s trochou vody, přidáme do něj kyselinu citronovou a med.

2.

Očištěné jahody nasypeme do sklenic a zalijeme medovým roztokem

3.

Skleničky dobře uzavřete a skladujte na tmavém chladném místě, třeba ve sklepě nebo v lednici. Vydrží takto asi dva měsíce, nejsou určeny k dlouhodobému skladování.

Český med, který produkují domácí včelaři, patří k nejkvalitnějším výrobkům. V českých obchodech se však objevují medy či směsi medů ze zahraničí, jejichž obsah bývá často nedobrý. Jedná se o produkty, které obsahují jen málo medu, výrobky jsou směsicí škrobu kukuřice, třtiny a různých sirupů.

Tip na vylepšení:

Můžeme nakládat i celé jahody a doplnit je třeba celou skořicí.

Další nápady, které by Vás mohli zaujmout

Jaké květiny jsou vhodné k           sušení?


Nevíte si rady jaké květiny a jak sušit?

Připravujeme majoránkovou sůl


Jednoduché zpestření pro Vaše vaření.

Pampeliškový med


Pampeliška je významná včelařská rostlina, my vyrobíme med i bez včel

Přihlaste se snadno pomocí Facebooku

Přihlášení je pohodlné a rychlé, nebudete muset vyplňovat žádné další údaje, budete moci přispívat do poradny nebo se účastnit diskuzí.

Přihlásit se Facebookem

Nechceme žádné Vaše osobní údaje, ověřujeme Vás jen podle jména a emailu.

Tipy pro zahradničení, kalendář a vaše otázky
© 2006 - 2017, Code & Design by Dario Kolar