Nakládáme angrešt



Nakládaný s kořením pro příjemnou vůni

Hodnocení

Budete potřebovat:

Andgrešt1kg
Želírovací cukr600g
Hřebíček
Celá skořice
Vanilkový lusk

Zavařovací sklenice

I v malých zahrádkách nebo třeba na balkoně můžete pěstovat rybízy a angrešty. Pokud je pěstujeme v nádobě tak musí být minimálně 50x50x50 cm a na zimu je musíte překrýt.

Tentokrát si ale ukážeme jak takový angrešt nebo rybíz zpracovat.

Při nakládání budeme potřebovat asi 600g želírovacího cukru na 1 kilo ovoce a vanilkový lusk nebo skořici.

1.

Nepřezrálý angrešt zbavíme lístků a stopek. Nejlepší jsou druhy s malým nebo žádným osrstěním. Ovoce rozmixujte, přelijte do kastrolu a přiveďte k varu. Postupně přimíchávejte cukr až vznikne marmeláda.

2.

Můžete ale i nakládat celé ovoce tak jak to vidíte na obrázku, v tomto případě můžete použít menší množství cukru a sklenici naplníme vroucí vodou.

Víte že?

Plod angreštu obsahuje mnoho cenných kyselin, hlavně citronovou, jablečnou, vinnou a šťavelovou. Cukru pak obsahuje méně než 10%

Další nápady, které by Vás mohli zaujmout

Jaké květiny jsou vhodné k           sušení?


Nevíte si rady jaké květiny a jak sušit?

Připravujeme majoránkovou sůl


Jednoduché zpestření pro Vaše vaření.

Pampeliškový med


Pampeliška je významná včelařská rostlina, my vyrobíme med i bez včel

Přihlaste se snadno pomocí Facebooku

Přihlášení je pohodlné a rychlé, nebudete muset vyplňovat žádné další údaje, budete moci přispívat do poradny nebo se účastnit diskuzí.

Přihlásit se Facebookem

Nechceme žádné Vaše osobní údaje, ověřujeme Vás jen podle jména a emailu.

Tipy pro zahradničení, kalendář a vaše otázky
Informace o zpracování osobních údajů - © 2006 - 2024, Code & Design by Dario Kolar