Pampeliškový med



Pampeliška je významná včelařská rostlina, my vyrobíme med i bez včel

Hodnocení

Budete potřebovat

Hlavičky květů pampelišky400ks
2 litry vody
Citron3ks
Cukr krystal2kg

Dále využijeme hrnec, cedník a sklenice na výsledný med

Je to snadné a zdravé. Když přijde řeč na pampeliškový med, jsou superlativa na místě. Přestože se o včelí produkt ve skutečnosti nejedná a správně by měl být označován jako sirup, většina ho má stále v paměti jako pampeliškový med. Může pomáhat při léčbě nachlazení nebo kašle.

1.

Hlavičky pampelišek bez stonků omyjeme pod tekoucí vodoum vložíme do hrnce a zalijeme dvěma litry vody

2.

Přidáme omyté a nakrájené citrony, vše pak povaříme asi 15 minut.

3.

Vše necháme vychladnout asi 24 hodin louhovat.

4.

Druhý den výluh přecedíme přes cedník nebo plátno do čistého hrnce

5.

Do výluhu přidáme cukr a na pomalu necháme vařit, asi hodinu, do zhoustnutí

6.

Poté se už směs začíná táhnout jako med, směs je hotová a ještě horký med naléváme do sklenic.

Víte že...

Kromě medu se někdy používá i do salátů nebo k výrobě vína

Další nápady, které by Vás mohli zaujmout

Jaké květiny jsou vhodné k           sušení?


Nevíte si rady jaké květiny a jak sušit?

Připravujeme majoránkovou sůl


Jednoduché zpestření pro Vaše vaření.

Nakládáme angrešt


Nakládaný s kořením pro příjemnou vůni

Přihlaste se snadno pomocí Facebooku

Přihlášení je pohodlné a rychlé, nebudete muset vyplňovat žádné další údaje, budete moci přispívat do poradny nebo se účastnit diskuzí.

Přihlásit se Facebookem

Nechceme žádné Vaše osobní údaje, ověřujeme Vás jen podle jména a emailu.

Tipy pro zahradničení, kalendář a vaše otázky
© 2006 - 2017, Code & Design by Dario Kolar