Připravujeme majoránkovou sůl



Jednoduché zpestření pro Vaše vaření.

Hodnocení

Budete potřebovat:

Sušenou majoránku
Mořskou sůl

Majoránka povzbuzuje chuť do jídla a podporuje tvorbu žaludečních šťáv. Působí také protinadýmavě. Uvolňuje křeče, posiluje nervový systém.a pomáhá při ženských onemocněních.

1.

Vyrobit si majoránkovou sůl je velmi jednoduché. Budeme potřebovat sušenou majoránku a mořskou sůl, v poměru asi 1 ku 3.

2.

Vše dobře promíchejte a jemně rozetřete v hmoždíři. Pokud vytvoříme velmi jemnou směs můžeme ji naplnit i do běžné slánky.

3.

Do slánky ji ale dávkujte postupně, zbytek by měl být pečlivě uzavřen aby se zachovalo aroma.

Majoránka se používá jako koření na dochucování polévek, omáček a masitých jídel. Ve staročeské kuchyni je nezbytnou přísadou bramborové polévky (bramboračky) a bramboráku (cmundy). Díky svému blahodárnému účinku na trávení se přidává do pokrmů z luštěnin, zelí či jiných tučných jídel. Vyniknout dává především chuti zvěřiny nebo pečeným játrům. Velmi dobře se hodí také do lehkých zeleninových nebo vaječných salátů. Využívat ji lze v čerstvém i sušeném stavu. Její předností je, že neztrácí aroma, které se výborně snoubí s ostatními druhy koření, např. tymiánem.

Věděli jste?

Čaj z majoránky může dokonce pomoci při bolestech hlavy nebo nachlazení.

Další nápady, které by Vás mohli zaujmout

Jaké květiny jsou vhodné k           sušení?


Nevíte si rady jaké květiny a jak sušit?

Pampeliškový med


Pampeliška je významná včelařská rostlina, my vyrobíme med i bez včel

Nakládáme angrešt


Nakládaný s kořením pro příjemnou vůni

Přihlaste se snadno pomocí Facebooku

Přihlášení je pohodlné a rychlé, nebudete muset vyplňovat žádné další údaje, budete moci přispívat do poradny nebo se účastnit diskuzí.

Přihlásit se Facebookem

Nechceme žádné Vaše osobní údaje, ověřujeme Vás jen podle jména a emailu.

Tipy pro zahradničení, kalendář a vaše otázky
© 2006 - 2017, Code & Design by Dario Kolar