Zimní orientální ocet

Zimní orientální ocet je založen na blahodárné síle zázvoru.

Hodnocení

Budete potřebovat:

1 kus zázvoru
Lístky šalvěje
Bobkové listy
Hřebíček
Skořice
Badyán
Hořčičné semínko
Šalotka
Pepř
Kůra z pomeranče
Vinný ocet

Zimní orientální ocet je založen na blahodárné síle zázvoru.Ten je totiž antibakteriální a protizánětlivý. Také podporuje chuť k jídlu, a proto se hodí použít například k pečenému masu.

Dokáže však i preventivně působit proti rýmě a nachlazení a zmírňuje bolesti hlavy.

1.

Na orientální ocet budeme potřebovat 1 kus zázvoru, lístkyšalvěje, bobkové listy, hřebíček, skořici, badyán, hořčičné semínko, šalotku,pepř a kůru z pomeranče. To vše zalijeme vinným octem.

2.

Celé to necháme minimálně několik týdnů odstát na tmavém místě, poté můžeme používat v kuchyni.

Hodí se k osvěžení chuti jídel z mořských živočichů aodlehčení těžkých pokrmů z vepřového nebo kachního masa. Výborný jezvláště k dochucení sladkých jídel, nejčastěji perníku a vánočníchzázvorových sladkostí.

Tip na použití:

Výborný je zvláště k dochucení sladkých jídel, nejčastěji perníku a vánočníchzázázvorových sladkostí.

Další nápady, které by Vás mohli zaujmout

Jaké květiny jsou vhodné k           sušení?


Nevíte si rady jaké květiny a jak sušit?

Připravujeme majoránkovou sůl


Jednoduché zpestření pro Vaše vaření.

Pampeliškový med


Pampeliška je významná včelařská rostlina, my vyrobíme med i bez včel

Přihlaste se snadno pomocí Facebooku

Přihlášení je pohodlné a rychlé, nebudete muset vyplňovat žádné další údaje, budete moci přispívat do poradny nebo se účastnit diskuzí.

Přihlásit se Facebookem

Nechceme žádné Vaše osobní údaje, ověřujeme Vás jen podle jména a emailu.

Tipy pro zahradničení, kalendář a vaše otázky
© 2006 - 2017, Code & Design by Dario Kolar