Pokud Vám klasická marmeláda přijde obyčejná
Budete potřebovat: | |
Jahody | 1kg |
Cukr | 500g |
Med | 1litr |
Lžičku kyseliny citrónové | |
Zavařovací sklenice |
Na jahody v medu budeme potřebovat 1kg jahod, 500g cukru, 1 litr medu a lžičku kyseliny citronové.
Cukr svaříme s trochou vody, přidáme do něj kyselinu citronovou a med.
Očištěné jahody nasypeme do sklenic a zalijeme medovým roztokem
Skleničky dobře uzavřete a skladujte na tmavém chladném místě, třeba ve sklepě nebo v lednici. Vydrží takto asi dva měsíce, nejsou určeny k dlouhodobému skladování.
Český med, který produkují domácí včelaři, patří k nejkvalitnějším výrobkům. V českých obchodech se však objevují medy či směsi medů ze zahraničí, jejichž obsah bývá často nedobrý. Jedná se o produkty, které obsahují jen málo medu, výrobky jsou směsicí škrobu kukuřice, třtiny a různých sirupů.
Můžeme nakládat i celé jahody a doplnit je třeba celou skořicí.
Nevíte si rady jaké květiny a jak sušit?
Jednoduché zpestření pro Vaše vaření.
Pampeliška je významná včelařská rostlina, my vyrobíme med i bez včel
Přihlášení je pohodlné a rychlé, nebudete muset vyplňovat žádné další údaje, budete moci přispívat do poradny nebo se účastnit diskuzí.
Nechceme žádné Vaše osobní údaje, ověřujeme Vás jen podle jména a emailu.