Pampeliška je významná včelařská rostlina, my vyrobíme med i bez včel
Budete potřebovat | |
Hlavičky květů pampelišky | 400ks |
2 litry vody | |
Citron | 3ks |
Cukr krystal | 2kg |
Dále využijeme hrnec, cedník a sklenice na výsledný med |
Je to snadné a zdravé. Když přijde řeč na pampeliškový med, jsou superlativa na místě. Přestože se o včelí produkt ve skutečnosti nejedná a správně by měl být označován jako sirup, většina ho má stále v paměti jako pampeliškový med. Může pomáhat při léčbě nachlazení nebo kašle.
Hlavičky pampelišek bez stonků omyjeme pod tekoucí vodoum vložíme do hrnce a zalijeme dvěma litry vody
Přidáme omyté a nakrájené citrony, vše pak povaříme asi 15 minut.
Vše necháme vychladnout asi 24 hodin louhovat.
Druhý den výluh přecedíme přes cedník nebo plátno do čistého hrnce
Do výluhu přidáme cukr a na pomalu necháme vařit, asi hodinu, do zhoustnutí
Poté se už směs začíná táhnout jako med, směs je hotová a ještě horký med naléváme do sklenic.
Kromě medu se někdy používá i do salátů nebo k výrobě vína
Nevíte si rady jaké květiny a jak sušit?
Jednoduché zpestření pro Vaše vaření.
Nakládaný s kořením pro příjemnou vůni
Přihlášení je pohodlné a rychlé, nebudete muset vyplňovat žádné další údaje, budete moci přispívat do poradny nebo se účastnit diskuzí.
Nechceme žádné Vaše osobní údaje, ověřujeme Vás jen podle jména a emailu.