Nakládaný s kořením pro příjemnou vůni
Budete potřebovat: | |
Andgrešt | 1kg |
Želírovací cukr | 600g |
Hřebíček | |
Celá skořice | |
Vanilkový lusk | |
Zavařovací sklenice |
I v malých zahrádkách nebo třeba na balkoně můžete pěstovat rybízy a angrešty. Pokud je pěstujeme v nádobě tak musí být minimálně 50x50x50 cm a na zimu je musíte překrýt.
Tentokrát si ale ukážeme jak takový angrešt nebo rybíz zpracovat.
Při nakládání budeme potřebovat asi 600g želírovacího cukru na 1 kilo ovoce a vanilkový lusk nebo skořici.
Nepřezrálý angrešt zbavíme lístků a stopek. Nejlepší jsou druhy s malým nebo žádným osrstěním. Ovoce rozmixujte, přelijte do kastrolu a přiveďte k varu. Postupně přimíchávejte cukr až vznikne marmeláda.
Můžete ale i nakládat celé ovoce tak jak to vidíte na obrázku, v tomto případě můžete použít menší množství cukru a sklenici naplníme vroucí vodou.
Plod angreštu obsahuje mnoho cenných kyselin, hlavně citronovou, jablečnou, vinnou a šťavelovou. Cukru pak obsahuje méně než 10%
Nevíte si rady jaké květiny a jak sušit?
Jednoduché zpestření pro Vaše vaření.
Pampeliška je významná včelařská rostlina, my vyrobíme med i bez včel
Přihlášení je pohodlné a rychlé, nebudete muset vyplňovat žádné další údaje, budete moci přispívat do poradny nebo se účastnit diskuzí.
Nechceme žádné Vaše osobní údaje, ověřujeme Vás jen podle jména a emailu.