Má příznivý vliv na imunitní systém
Budete potřebovat: | |
Javorové plody | |
Větvičky estragonu | |
Větvičky estragonu | |
Mořskou sůl | |
Javorový sirup | |
Zavařovací sklenice |
Na kapari použijeme jen plody které jsou úplně čerstvé, mladé. Pokud jsou dlouho na stromě jsou pevnější a tedy i tužší.
Plody opláhněte pod studenou vodou, oddělte tuhé stonky. V hrnci přiveťe k varu vodu a javorové plody povařte asi 5 minut čímž ztratí svou zelenou barvu.
Smíchejte asi půllitr octa Balsamico, přidejte 2 lžičky javorového sirupu a dvě lžičky mořské soli. To celé přiveďte k varu a javorové plody ve sklenicích tím přelijte.
Před uzavřením sklenice do ní přidejte větvičku estragonu.
Používají se tedy hodně ve středomořských kuchyních (italské, španělské, řecké), do salátů, omáček, na těstoviny, pizzu i k různým masům jako je ragú, mleté řízky nebo ryby či jehněčí speciality. Kapary v nálevu lze při vaření použít bez úpravy.
Kapary mají příznivý vliv na imunitní systém, hlavně proti kašli, protože uvolňuje hleny.
Javorové kapari se hodí jako předkrm, nemusíme ale použít jen plody javoru. Stejně poslouží a stejěn chutné bude i to vyrobené z bezinek nebo pampelišek.
Nevíte si rady jaké květiny a jak sušit?
Jednoduché zpestření pro Vaše vaření.
Pampeliška je významná včelařská rostlina, my vyrobíme med i bez včel
Přihlášení je pohodlné a rychlé, nebudete muset vyplňovat žádné další údaje, budete moci přispívat do poradny nebo se účastnit diskuzí.
Nechceme žádné Vaše osobní údaje, ověřujeme Vás jen podle jména a emailu.