Zimní orientální ocet je založen na blahodárné síle zázvoru.
Budete potřebovat: | |
1 kus zázvoru | |
Lístky šalvěje | |
Bobkové listy | |
Hřebíček | |
Skořice | |
Badyán | |
Hořčičné semínko | |
Šalotka | |
Pepř | |
Kůra z pomeranče | |
Vinný ocet | |
Zimní orientální ocet je založen na blahodárné síle zázvoru.Ten je totiž antibakteriální a protizánětlivý. Také podporuje chuť k jídlu, a proto se hodí použít například k pečenému masu.
Dokáže však i preventivně působit proti rýmě a nachlazení a zmírňuje bolesti hlavy.
Na orientální ocet budeme potřebovat 1 kus zázvoru, lístkyšalvěje, bobkové listy, hřebíček, skořici, badyán, hořčičné semínko, šalotku,pepř a kůru z pomeranče. To vše zalijeme vinným octem.
Celé to necháme minimálně několik týdnů odstát na tmavém místě, poté můžeme používat v kuchyni.
Hodí se k osvěžení chuti jídel z mořských živočichů aodlehčení těžkých pokrmů z vepřového nebo kachního masa. Výborný jezvláště k dochucení sladkých jídel, nejčastěji perníku a vánočníchzázvorových sladkostí.
Výborný je zvláště k dochucení sladkých jídel, nejčastěji perníku a vánočníchzázázvorových sladkostí.
Nevíte si rady jaké květiny a jak sušit?
Jednoduché zpestření pro Vaše vaření.
Pampeliška je významná včelařská rostlina, my vyrobíme med i bez včel
Přihlášení je pohodlné a rychlé, nebudete muset vyplňovat žádné další údaje, budete moci přispívat do poradny nebo se účastnit diskuzí.
Nechceme žádné Vaše osobní údaje, ověřujeme Vás jen podle jména a emailu.